KirkenesUtsikt2 (1)
KS06 Kirkenes sightseeing & Russiske grense-privat tur

Turen kjøres som private turer dvs booker du for deg og flere så blir det ikke flere andre gjester.
Den beste og tryggeste måten å oppleve vår kommune!
Vår mest solgte tur! På kun 2 timer gir denne turen et interessant innsyn i historie, natur, klima og det moderne Kirkenes. En guidet tur med buss i Kirkenes, til den russiske grensen og til gruvebyen Bjørnevatn. Først drar vi til det historiske grensepasseringssted Skafferhullet. Her ser vi grenselinja og det russiske samfunnet ”Boris Gleb” på andre siden av grensen. Guiding underveis om de skiftende historiske begivenheter vi har vært del av. Etterpå drar vi til Bjørnevatn og opplever et gruvesamfunn som har gått gjennom store forandringer. De store jernmalmgruvene ble stengt i 2015. Vi får et innblikk i den over 95 år gamle gruvehistorien og kjører langs de svære gråbergtippene. Turen bringer oss helt til ”Storfjellet” hvor man har flott utsikt over Langfjorden og inn i Pasvikdalen.
PRIS: 3800 NOK for 1-6 personer, 4800 NOK for 7-12 personer

Tidsrom: hele året mellom 09.00 – 18.00
Varighet: 2 timer
Alle dager