Runa

Runa bor sammen med familien på Melkefoss i Pasvikdalen, og går på skolen i Skogfoss. Hennes største lidenskap er hester.

Da hun fortalte sin rådgiver på skolen at hun ønsket å jobbe med hester som voksen, ble hun fortalt at hun ikke kan forvente å følge hennes drømmer.

Men Runa er en ung person som nekter å gi opp sine drømmer, og hennes familie oppfordrer henne til å fortsette å forfølge dem. Hvis hun har bestemt seg for noe blir hun jobbe hardt for å oppnå det. Hennes plan er å flytte sørover for å kunne følge drømmen ved å gå på en rett skole som kan tilby riktig utdanning.

 

«…å leve rett ved grensen til Russland er ikke så rart.»

 

Hun elsker norden, og trives i Pasvikdalen, men synes det er for få hester der.

Runa er datter av Trine Danielsen Beddari som driver Birk Husky, en person som også følger drømmene sine gjennom hardt arbeid.

For Runa er det ikke så rart å leve rett ved grensen til Russland. Hun større problemer med å krysse grensen til å bli voksen.

I denne korte dokumentarfilmen møter vi Runa fra Pasvik i Norge og Anna fra Nikel i Russland. De deler sine tanker og inviterer oss til deres verdener, på hver side av grensen.

Og det virker som om de har mye til felles – som tenåringer – selv om de bor i forskjellige land.

Rull til toppen