Kirkenes Halvøya

Tur

Velkommen til Kirkenes Halvøya, en perle som strekker seg ut i Bøkfjorden og inviterer eventyrlystne besøkende til å utforske sine vakre stier og turmuligheter, tilgjengelige selv uten bil. Ta deg tid til å utforske området rundt Kirkenes og nyt den naturskjønne skjønnheten.

En fantastisk rute begynner ved Grenselandmuseum, hvor du kan dykke inn i historien og kulturen i regionen. Fortsett oppover fjellveien og oppdag det nydelige turterrenget som venter. Et høydepunkt er «Fjellvannet,» et vakkert vann med en tilrettelagt strand. Om sommeren kan du avkjøle deg med en forfriskende dukkert i det klare vannet, samtidig som du nyter den fantastiske utsikten.

Vi vil sterkt anbefale to spesifikke turer:

  1. Perletur nr. 179 til Appelsinstein: Denne turen tar deg gjennom vakre landskap og gir deg muligheten til å oppdage Appelsinstein, et sted rikt på historie og naturskjønnhet. Ta med kameraet ditt for å fange de unike øyeblikkene.

  2. Gåtur på Prestøya: Utforsk Prestøya til fots og nyt roen og naturen på denne idylliske øya. Gåturen gir deg sjansen til å komme nærmere den lokale naturen og kulturen.

Kirkenes er sentrum i kommunen Sør-Varanger, og her kan du oppdage et mangfold av restauranter, hoteller, kino og andre fasiliteter. Utforsk det lokale gastronomiske tilbudet, finn komfortable overnattingssteder og nyt underholdning på kinoen. Kirkenes er ikke bare et naturskjønt paradis, men også et pulserende sentrum for kulturelle opplevelser.

For flere perleturer i Finnmark, sjekk ut www.perletur.no for en omfattende oversikt.

Ønsker du å lære mer om Sør-Varangers historie? Klikk her for å utforske spennende kapitler i regionens fortid.

Rull til toppen