Arctic Backyard Løpsarrangement 29. juni 2024

Oppmerksomhet til alle løpere og friluftsentusiaster! Sett av lørdag 29. juni 2024 i kalenderen, da Kirkenes er vert for det spennende løpsarrangementet Arctic Backyard. Dette unike løpet tilbyr ulike distanser for å imøtekomme alle erfaringsnivåer, fra én mils mosjonsløp til ultramaratonutfordringer, og gir en perfekt blanding av konkurranse og naturskjønnhet.

Arrangementsoversikt: Løpet starter fra varmestuen til Kirkenes og omegn Skiklubb (KOS) og tar deltakerne langs en malerisk rute som slynger seg rundt Andrevann. Løypen har en kombinasjon av asfalt- og grusveier, noe som sikrer en dynamisk løpsopplevelse.

Deltakerne vil takle runder på omtrent 6,7 kilometer hver, med start på første runde kl. 12:00. Påfølgende runder starter på timebasis, og løperne må fullføre hver runde innen timen for å gå videre til neste runde, med maksimalt 12 runder.

Nyt et strategisk og sosialt løp: Arctic Backyard oppfordrer til en strategisk tilnærming til løping—raske løpere kan benytte pauser mellom rundene i en varm skihytte, mens jevne tempo-løpere kan spare energi gjennom løpet. Designet som et sosialt arrangement, inviterer det alle til å delta, enten for å nyte en enkel runde eller konkurrere hardt over flere runder.

Arrangementsdetaljer:

  • Sted: Tufteparken/Skileikområdet nær Andrevann, i nærheten av Kirkenes Sykehus.
  • Detaljer om løype og påmelding: For mer informasjon om løypa og for å melde deg på, besøk Backyard Ultra Kirkenes.

Viktig informasjon for deltakere:

  • Mat og forfriskninger vil være tilgjengelige for alle deltakere.
  • Toalettfasiliteter er tilgjengelige.
  • Deltakere er pålagt å ta med egen kopp for å hjelpe til med å redusere miljøpåvirkningen.

Belønninger for deltakelse:

  • Priser for de tre første i mål blant både menn og kvinner i den siste runden.
  • Utmerkelser for den raskeste samlede mannlige og kvinnelige løperen.
  • Alle som fullfører 12 runder får en spesiell minnekopp, og alle deltakere får medaljer.

Påmeldingsavgiften varierer etter dato, fra NOK 350 i tidlig påmelding til NOK 450 nærmere arrangementsdatoen.

Arctic Backyard Kirkenes er et fremtredende arrangement i kalenderen for Kirkenes-regionen, som samler samfunnet og besøkende til en dag med idrettslige utfordringer og naturskjønn nytelse. Enten du er der for å sette en ny personlig rekord eller bare nyte samholdet, vil dette arrangementet utvilsomt være et høydepunkt i sommersesongen i Kirkenes.

Rull til toppen