Utforsk sør-varanger

Her kan du få litt informasjon om alle plassene som man kan besøke i Sør-Varanger, alt fra Bugøynes i nord til Pasvik i sør.
Områdene du kan utforske er:
Bugøynes
Neiden
Kirkenes Halvøya
Grense Jakobselv
Pasvik

Utforsk sør-varanger
Bugøynes Pasvik Neiden Grense Jakobselv Kirkenes halvøya

Bugøynes

Bugøynes er en vakker fiskerlandsby som ligger ca. 100 km vest for Kirkenes.

For mer info klikk her

Pasvik

Nær grensene til Norge, Russland og Finland strekker Pasvikdalen seg fra Kirkenes i nord til Treriksrøysa i sør. Den 100 km lange dalen har store områder med furu- og bjørkeskog, samt flere beskyttede urskogs- og våtmarksområder. Pasvik har en rik og mangfoldig flora og fauna, og er kjent som møteplass for arter fra øst og vest.

For mer info klikk her

Neiden

Neiden er en liten samisk bygd som ligger nær finske grensen ca. 40 km vest for Kirkenes. Neiden, som ligger langs elven Neiden, består av to bygder; Neiden på norsksiden og Näätämö på finsk side. Her finner du mye historie om skoltesamer, kolonialisering og mye mer.

For mer info Klikke her

Grense Jakobselv

Grense Jakobselv er en frodig dal 60 km øst for Kirkenes. Her går grensen til Russland og på vei dit kjører du forbi Norges eldste fjell formasjon.

For mer info klikk her

Kirkenes halvøya

Kirkenes er plassert på en halvøy som stikker ut i Bøkfjorden. Rund Kirkenes finnes det fine stier og turmuligheter som er tilgjenelig selv om du ikke har bil. Fint turterreng ligger for eksempel når du går forbi Grenselandmuseum, og tar opp til venstre. Her finner du  også et vatn «Fjellvann» med tilrettelagd strand, hvor du kan bade om sommeren.

 

klikk her